Index Vakbarát Hírportál

Balhé a DK fórumán, a pápa kerüli Orbán Viktort, Berki Krisztián kimondta: ártatlan

2021. június 4., péntek 19:25

Trianon 101. évfordulóján megnéztük a Nagy-Magyarország Parkot, elkísértük Berki Krisztiánt a büntetőfékezéses tárgyalására és megismerkedtünk a készenléti oltakozás fogalmával. Pénteki hírösszefoglalónk, avagy erről írtunk ma az Indexen.

A nemzeti összetartozás napján avatták fel a Nagy-Magyarország Parkot a Bakony keleti kapujában, Várpalota közelében, mi pedig megnéztük, mit tud nyújtani ma egy szabadtéri múzeum, amely történelmünk sorsfordító békeszerződésének állít emléket. Irredenta látványosság vagy kihagyhatatlan program? Helyszíni riportunkból kiderül.

A jelenlegi tervek szerint Ferenc pápa kizárólag a szeptemberi eucharisztikus világkongresszuson kíván részt venni Magyarországon, és nem szándékozik politikusokkal tárgyalni. Így nem tervez találkozót sem Orbán Viktor kormányfővel, sem Áder János köztársasági elnökkel. Bővebben itt!

A koronavírus-járvány csak rövid időre akasztotta meg a dél-olasz maffiák működését, a bűnszervezetek villámgyorsan alkalmazkodtak a megváltozott helyzethez. A pandémia egyik nyertesévé a keresztapák váltak – hogy ezt miként érték el, azt megtudhatja Katona Brigitta maffiakutató cikkéből.

Ahogyan az várható volt, Szerhij Rebrov bejelentette távozását a Ferencvárostól. A Fradi történetének egyik legsikeresebb edzője rendkívül szomorú, és értetlenül áll a történtek előtt. Részletek itt!

Harmadjára sikerült megtartani Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyének tárgyalását. A médiacelebre két év hat hónap börtön várt volna, amennyiben elismeri bűnösségét, ő azonban ártatlannak vallotta magát, így folytatódik a bírósági procedúra. Az Index a helyszínről tudósított.

Donáth László büntetőperében is lezajlott az előkészítő tárgyalás. A lelkészt aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntettével és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétségével vádolják. Donáth László tagad, és ragaszkodik a tárgyaláshoz. Beszámolónkat itt olvashatja!

Dobrev Klára egri fórumán elszabadultak az indulatok: egy ellentüntető gázpisztolyt rántott, a rendőrség három embert állított elő. Részletek itt!

Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy mivel már egyre kevesebben kérik a vakcinát, a tömeges oltásról átállunk a készenléti oltásra. A miniszterelnök szerint mi vagyunk az egyetlen ország az Európai Unióban, ahol nem vakcinahiány, hanem vakcinabőség van. A további bejelentéseket itt találja.

Ha halogatta a tetőcserét, akkor idén már nem ússza meg olcsón – aki ugyanis mostanában vágott bele építkezésbe vagy felújításba, az brutális drágulásokkal szembesülhetett. A faanyag ára duplájára nőtt, de ez csak a kezdet: hogy mi várható még, az kiderül cikkünkből.

Rovatok