Index Vakbarát Hírportál

Tordai Bencét támogatja a Momentum Budán az előválasztáson

2021. június 6., vasárnap 12:23 | aznap frissítve

Arra van szükség, hogy 2022-re mind a 106 választókerületben egyetlen közös ellenzéki jelölt álljon, és egy közös miniszterelnök-jelöltünk legyen. Ez október 23-áig be fog következni – mondta Fekete-Győr András, a Momentum vezetője vasárnap a budai II. kerületben tartott közös ellenzéki sajtótájékoztatón. 

Szavai szerint eddig is szorosan együttműködtek a Párbeszéddel, a párt vezetése pedig Berg Dániellel közösen arra a döntésre jutott, hogy 

a Momentum Budapest 4. számú választókerületében Tordai Bencét, a Párbeszéd politikusát támogatja az előválasztáson.

Korábban Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja, a II. kerület alpolgármestere is aspirált erre a pozícióra, most azonban úgy fogalmazott, Budának és Óbudának most egy fiatal, lendületes, új hullámos képviselőre van szüksége. Emlékeztetett Tordai kiállására a Csipak-villa és a Redetzky laktanya ügyeiben, illetve a közelmúltbeli közbenjárására, aminek nyomán 30 család tarthatta meg otthonát az OPNI volt területén.

15-20 éve sokan gondolták úgy, hogy a budai polgár fogalma olyan embereket takar, akik a Fideszre szavaznak – mondta Tordai Bence. Most azonban már ennek az ellentéte igaz, az öntudatos budai polgárok elutasítják a Fideszt és hatalomgyakorlási módszereit. Véleménye szerint ebben a körzetben lesznek a legtöbben, akik azt mondják, ennek a rezsimnek távoznia kell. Magát mint a Fidesz ellen legjobb eredményt elérni képes jelöltet mutatta be. Az ő személyével lett teljes a Momentum mint a legerősebb párt és a legerősebb miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely alkotta „budai álomcsapat”.

Karácsony Gergely a támogatott jelölt zöld szemléletét emelte ki, ez a kerület kulturális és természeti értékeinek jövője szempontjából kulcsfontosságú. Ezek az értékek mennek veszendőbe, ha nem változik a képviselő személye – tette hozzá.

Tordai Bence volt az a politikai aktivista, akit Kövér László házelnök még 2017-ben örökre kitiltott a Parlamentből.

Jelenleg Budapest 4. számú egyéni választókerületének Varga Mihály pénzügyminiszter az országgyűlési képviselője.

Rovatok