Index Vakbarát Hírportál

Idős nőket raboltak ki Debrecenben

2021. június 7., hétfő 14:02

Kilenc és hét év fegyházra ítéltek két embert, akik idős asszonyokat raboltak ki Debrecen utcáin. Fiatalkorú társukra három év javítóintézeti nevelést szabott ki a Debreceni Járásbíróság – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Többrendbeli rablás, kifosztás bűntettében, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel és okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottakat az elsőfokú bíróság. A tényállás szerint egy 26 éves férfi egy szintén 26 éves nővel követte el a támadásokat, néhányszor pedig egy 15 éves lány segítette.

Debrecen utcáin sétálva vagy autózva nézték ki áldozataikat: valamennyien idős, nehézkesen mozgó asszonyok voltak. Hirtelen mozdulattal kirántották kezükből a táskát, majd elszaladtak. A pénzt kivették a táskából, majd a benne lévő iratokkal, bankkártyával, más értéktárgyakkal együtt eldobták. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, az elsőrendű vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért, a másod- és harmadrendű vádlott és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Rovatok