Index Vakbarát Hírportál

Erzsébet királynő köszöntötte a legkisebb hercegnőt

2021. június 7., hétfő 07:45

Erzsébet királynő „el van ragadtatva” új dédunokájának érkezésétől – közölte sajtóközleményében a Buckingham-palota. A BBC beszámolt róla, hogy a walesi herceg, Cornwall hercegnője és a cambridge-i herceg és hercegnő is örömmel értesült a hírről, hogy pénteken megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

A nagypapa, Károly herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegné is sietett gratulálni a hír hallatán. A Twitteren azt írták:

Gratulálunk Harrynek, Meghannek és Archie-nak Lilibet Diana érkezéséhez. Sok boldogságot kívánunk nekik ehhez a csodálatos hírhez. 

Harry herceg testvére, Vilmos herceg és a brit kormányfő, Boris Johnson is gratulációját fejezte ki a párnak. 

Mint megírtuk, Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor pénteken délelőtt 11 óra 40 perckor jött világra a Santa Barbara Kórházban 3,2 kilogramm súllyal. Az első név a dédnagymama, II. Erzsébet királynő becenevére utal, a másodikkal az apa fiatalon elhunyt édesanyja, Diana walesi hercegnő emléke előtt tisztelegnek.

Az újszülött II. Erzsébet brit királynő tizenegyedik dédunokája. A trónöröklési sorban a nyolcadik helyet foglalja el. Mivel az Egyesült Államokban született, ő a királyi család legmagasabb rangú tagja, aki külföldön látta meg a napvilágot.

A pár és a királyi család között az utóbbi időben egyre feszültebb a viszony. A konfliktus azután vált még kiélezettebbé, hogy a már Amerikában élő hercegi pár március 8-án exkluzív interjút adott a CBS-en Oprah Winfrey-nek. Ebben többek között az udvar fojtó légköréről beszéltek. Az interjú leglényegesebb pontjaként elmondták, hogy nem hagyták volna el az uralkodói családot, ha nincs rajtuk az őrületes nyomás, amitől féltik egymást és bővülő családjukat. Már ekkor elmondták, hogy második gyermekük kislány lesz, több babát pedig nem vállalnak.

(Borítókép: Erzsébet királynő. Fotó: Samir Hussein / Getty Images)

Rovatok