Index Vakbarát Hírportál

Tizenketten lapultak egy kombiban, úgy gondolták, ez nem fog feltűnni a rendőröknek

2021. június 8., kedd 09:00

Két embercsempész és tíz illegális határátlépő zsúfolódott össze egy kombi Volswagenbe, amit az egyenruhások észre is vettek – tájékoztat róla a rendőrség.

A police.hu beszámol róla, hogy a rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. június 8-án 4 óra 35 perckor egy román rendszámú személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 106. kilométerszelvényében, Győr térségében. 

A járművel közlekedő román sofőrön és szintén román társán kívül a gépkocsiban tíz – magukat bangladesi és pakisztáni állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök a járművezetőt és bűntársát, valamint az utasokat elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális határátlépőket meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 A két román férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Rovatok