Index Vakbarát Hírportál

V. Naszályi Márta: a Fidesz teszteli a közvéleményt, ezért nincs még lakástörvény

2021. június 8., kedd 17:38 | aznap frissítve

Bizonytalanságban vannak az emberek, szünetel a bérlakáspolitika és még mindig nem lehet tudni, hogy miként nézhet majd ki az új lakástörvény – mondta V. Naszályi Márta.

Az I. kerület polgármestere a 168 óra Keljfeljancsi című műsorában beszélve elmondta: egyelőre még nem kaptak pontos információt arról, hogy az előrevetített módosítások után hogy nézhet majd ki az önkormányzati lakások eladására vonatkozó törvényjavaslat. 

Hozzátette: szerinte a kormánypártok most azt tesztelik, hogy a közvélemény – illetve kifejezetten a saját szavazóik – mit gondolnak a kérdésről és ennek megfelelően fogják majd átszabni a törvényjavaslatot. Mindennek viszont az a hátránya, hogy az embereket bizonytalanságban tartják és emiatt a bérlakáspolitika jelenleg is szünetel, mivel az önkormányzatok nem akarnak olyan döntéseket hozni, amelyek egy új jogszabályba ütköznek majd – mondta V. Naszályi Márta 

A lakástörvénnyel kapcsolatban már több Fideszes politikus is felszólalt, akik igazságtalannak nevezték a javaslatot. 

V. Naszályi Márta az interjúban arról is beszélt, hogy az előválasztás által a jövő évi választásokon az ellenzéknek jó esélyekkel indulhat el a kormánypártokkal szemben.

Hozzátette: világnézetileg tőlük eltérő pártokkal is együttműködnek a közös siker érdekében, de ez nem jelenti azt, hogy a saját ideológiájukat feladnák. „Arról van szó, hogy felelős, hazaszerető politikusként együttműködésre hajlandó vagyok a demokrácia visszaállítása érdekében” – mondta. 

Rovatok