Index Vakbarát Hírportál

Méregdrága luxuskaróra virított a vitorlázó Habony Árpád csuklóján

2021. június 10., csütörtök 16:41

HELYREIGAZÍTÁS: 2021. június 10. napján „Méregdrága luxuskaróra virított a vitorlázó Habony Árpád csuklóján” címmel megjelent cikkünkben azt, hogy a nyilvánosságra került fényképfelvételen Habony Árpád csuklóján egy fémszíjas karóra van, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha Habony Árpád a Patek Philippe 5679/1G-001 modellt viselné, aminek értéke 80-150 millió forint között mozog.

Két napja írta meg az Index, hogy az Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadójaként ismert Habony Árpád részt vett egy olaszországi vitorlásversenyen, egyik olvasónk pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik kép tanúsága szerint az üzletember egy Patek Philippe Nautilus típusú luxuskarórát visel.

Az Átlátszó megszólaltatott egy óraszakértőt, aki elmondta, a Patek Philippe Nautilus 1976 óta  uralkodik az elegáns sportkarórák világában, annak az 5679/1G-001 modellnek pedig, amelyet a bal csuklóján lehet látni, 80-150 millió között mozog az ára. A megjelenésének a 40. évfordulós változatát a Chrono24 kereskedő portál 470 ezer dollárért  átszámítva 133-134 millió forintért kínálja.

A vitorlásverseny, a Swan Tuscany Challenge hivatalos rendezvényfotói között már nem szerepel a Habobny Árpádot luxuskarórában mutató kép, cikkünk megjelenése után törölték közülük.

Habony Árpádról 2019 májusában a Kúria is kimondta, hogy közszereplőnek minősül. A testület ezzel a Fővárosi Ítélőtábla 2017-es jogerős ítéletét hagyta jóvá, amely szerint nem attól közszereplő valaki, hogy a nyilvánosság elé lép, hanem hogy olyan tevékenységet végez, ami azzá teszi

Orbán Viktor éppen ma a Kormányinfó sajtótájékoztatón is elismerte, hogy kap tanácsokat Habony Árpádtól, de költségvonzata nincs, csak ha ő maga rá nem fizet.

Rovatok