Index Vakbarát Hírportál

Szabadstrand nyílik a tatai Öreg-tónál, de van egy rossz hírünk is

2021. június 10., csütörtök 21:21

Ingyenes szabadstrandot létesít a tatai önkormányzat az Öreg-tó partján – olvasható Tata Város Önkormányzatának Facebook-bejegyzésében.

A tervek szerint az érintett terület a strandszolgáltatást igénybe nem vevők számára is szabadon átjárható marad. Mint fogalmaztak:

A szabadstrand kialakításával az önkormányzat egyfelől a vonatkozó jogszabályi előírásoknak kíván megfelelni, másfelől kulturált és biztonságos körülményeket kíván teremteni azok számára, akik az Öreg-tó vizében szeretnének megmártózni a meleg nyári napokon. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tó egyéb részein továbbra is tilos marad a fürdőzés. Erre a jövőben táblák is felhívják majd a figyelmet.

Beszámolójuk szerint a tervezésnél elsődleges szempontként kezelték a természeti környezet megóvását, továbbá a területet érintő helyi és nemzetközi védettségből fakadó jogszabályi előírásoknak megfelelően elvégeztették a szükséges hatósági vizsgálatokat. 

Az önkormányzat a szükséges pénzügyi fedezetet saját költségvetésből biztosítja, a kialakítási munkálatok várhatóan június 30-áig tartanak majd. 

A strand üzemeltetését a Városgazda Nonprofit Kft. fogja ellátni az önkormányzat és a cég között fennálló közhasznúsági megállapodás alapján a településüzemeltetés körébe tartozó közfeladatként – írták.

Megjegyezték továbbá, hogy az idén májusban elvégeztetett bakteriológiai vizsgálat alapján az Építők parkjánál lévő vízterület a kiváló vízminőségi osztályba sorolható.

Rovatok