Index Vakbarát Hírportál

2022-ben véget vet a mostani világnak Dobrev Klára

2021. június 12., szombat 10:57 | aznap frissítve

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) „darabokra bontását” ígérte a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ellenzék választási győzelme esetére szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Dobrev Klára azt mondta: nem lehet megengedni, hogy a hatalom arra használja fel a teljes államigazgatást és a jogszabályokat, hogy barátait és családtagjait gazdagítsa.

Ennek a világnak fogunk 2022-ben véget vetni

– jelentette ki.

Az oligarchák vagyonának zárolására tett javaslata kapcsán a politikusnak feltették a kérdést: ki az oligarcha, valamint ő és férje, Gyurcsány Ferenc annak számít-e?

Az az oligarcha, aki kormányfői, miniszteri pozícióját arra használja, hogy barátait és családtagjait gazdagítsa – válaszolta Dobrev Klára.

A politikus szerint vizsgálni kell azoknak a vagyonát, akik az elmúlt évek közbeszerzésein úgy jutottak milliárdokhoz, hogy rajtuk kívül nem volt más versenyző, továbbá azokét, akik túlárazással dolgoztak.

Az ugyanezen a sajtótájékoztatón derült ki, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indul az előválasztáson Molnár Gyula. Amennyiben az előválasztáson és 2022-ben is nyer, a DK-frakcióba ülhet be.

Rovatok