Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Balaton idei fagyija

2021. június 14., hétfő 18:12

Hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készül a Mézesem nevű fagylalt, amely a zsűri szerint a legjobb lett az idei Balaton Fagyija versenyen − adta hírül az MTI. A fagylaltot a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó készítette el.

A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke, Fekete Tamás elmondta: a versenyt már nyolcadik alkalommal rendezték meg. Szerinte jelentős minőségi fejlődést hozott a verseny a Balaton körüli cukrászdák, fagylaltozók életében.

A Balaton Fagyija idei versenyre 23 édességgel nevezett 13 Balaton környéki cukrászda és kézműves fagylaltozó. A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó immár harmadszor nyerte meg a versenyt.

Most először a szakmai zsűri különdíját is kiosztottak: a gyenesdiási Bringatanya és a Somogyi Fagylaltműhely „Somogyi”-Mogyi és Páhoki Pepita fantázianevű fagylaltjait ismerték el. A 2021-es balatoni versenyen három édesség nyert el különdíjat: a balatonalmádi Amaretto Fagyizó Meggyes gomolyasajt pirított dióval nevű fagyija, a balatonszemesi Margaréta Fagyizó Tökmagos fehérkávé nevű édessége, valamint a veszprémi Völgy Fagyizó Borsos marcipán nevű fagylaltja.

Rovatok