Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor köszönetet mondott Balázs Péternek

2021. június 14., hétfő 22:22

Sok erőt és jó egészséget kívánt Balázs Péter színművésznek, a Szolnoki Szigligeti Színház leköszönő igazgatójának Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő azt írta közösségi oldalán:

Népszínház a Tisza partján. Balázs Péter pályafutását a színikritikusok, de legfőképp a közönség már díjazta. Nekem annyi feladatom maradt hát drága barátom, hogy bajtársként köszönetet mondjak az elmúlt évek munkájáért, sok erőt es jó egészséget kívánjak Neked.

Balázs Pétert a szolnoki teátrum hétfői évadzáró ülésén búcsúztatták el hivatalosan. A Jászai Mari-díjas színész-rendező 2007 óta volt a teátrum igazgatója, utódja július 1-től Barabás Botond színművész lesz – adta hírül az MTI.

A társulati ülésen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott: végig következetes, a józan emberi értékekből nem elegendő, megkérdőjelezhetetlenül magas színvonalú művészi és közösségi munka volt jellemző a Balázs Péter által vezetett szolnoki színházra. 

AZ ÁLLAMTITKÁR HOZZÁTETTE: BALÁZS PÉTER FELISMERTE ÉS ÉLTETTE A KÖZÖSSÉG EREJÉBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEKET, A RÁ BÍZOTT KÖZÖSSÉGET ÉPÍTETTE, IGAZGATÓSÁGA IDEJÉN A LÁTOGATÓKÖZÖNSÉG SZÁMA FOLYAMATOSAN NŐTT. 

Balázs Péter az évadzárón arról beszélt, hatalmas erőfeszítések árán a lehető legjobban sikerült átvészelni a pandémia okozta nehézséget, amiért mindenkinek köszönetet mondott. Hozzáfűzte: a bérleteseknek mindennap lejátszották online formában az előadásokat, a művészeket pedig megkedvelte a közönség.

A beszédeket követően Balázs Péter munkásságát, színészi szerepeit bemutató filmet vetítettek le, majd énekes, zenés előadással köszöntek el a leköszönő igazgatótól.

Rovatok