Index Vakbarát Hírportál

Drasztikusan csökkent az új fertőzöttek száma

2021. június 15., kedd 09:04

Keddre 57 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 10 beteg. Kórházban 391 beteget ápolnak, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

Egy nappal korábban a hétvégi összesített adatokat közölték, miszerint a hétvégén összesen 255 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 21 beteg. Kórházban 406 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 47-en voltak lélegeztetőgépen a hétfői adatok szerint.

A koronavirus.gov.hu oldalán felhívják a figyelmet, hogy már a 12–15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra. Az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik V oltásra foglalható időpont. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-vakcinák is elérhetők. 

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata – írják. 

Hozzáteszik: a közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a mérkőzést.

(Borítókép: Távolságtartásra figyelmeztető felirat a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok