Index Vakbarát Hírportál

Újra tüntetnek a melegellenes törvény miatt, a Sándor-palotához vonulnak

2021. június 16., szerda 11:01

Újabb tüntetést hirdetett szerdán 18 órára a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország. A demonstráció résztvevői ezúttal a Sándor-palota elé vonulnak – derül ki a „A szeretet erősebb a gyűlöletnél – mutassuk meg Áder Jánosnak is!” címen futó esemény meghívójából.

A DEMONSTRÁCIÓRA OLYAN TÖRTÉNETEKET VÁRNAK, AMIKOR AZ ÉRINTETTEK FELTÉTEL NÉLKÜL SZÁMÍTHATTAK TÁMOGATÓ SZEMÉLYEKRE AZ ÉLETÜKBEN. AZ EGYÓRÁSRA TERVEZETT AKCIÓ A TERVEK SZERINT A LEVELEK ELHELYEZÉSÉBŐL FOG ÁLLNI, BESZÉDEK, ILLETVE EGYÉB PROGRAMOK NEM LESZNEK.

Mint megírtuk, kedden 157 igen szavazattal, egy nem ellenében tartózkodás nélkül elfogadta az Országgyűlés azt a törvényt, amely szerint az állam védi a gyermekvédelmi rendszerben a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, s megtiltja pornográf, valamint olyan tartalmak, reklámok elérhetővé tételét a 18 éven aluliaknak, amelyek a szexualitást öncélúan ábrázolják, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsítik, jelenítik meg. 

A Fidesz állt elő a pedofilellenes törvény módosító javaslatával, amiről a kritikusok viszont úgy vélik, összemossa a homoszexualitást a pedofíliával, sérti a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkriminációmentességhez való jogot, továbbá a lépés veszélyezteti az LMBTQI-személyek lelki egészségét, s megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz. Hétfőn már tartottak egy tüntetést a kifogásolt rendelkezés miatt. 

Rovatok