Index Vakbarát Hírportál

Meghosszabbították a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottainak letartóztatását

2021. június 17., csütörtök 17:41

A bíróság a főügyészség indítványa alapján szeptember 13-ig meghosszabbította a Katzenbach-ügy gyanúsítottainak letartóztatását − mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak. Közölte: a bíróság elutasította azt az indítványt, amely a letartóztatások megszüntetésére és enyhébb kényszerintézkedések elrendelésére irányult, a végzés azonban még nem végleges.

Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el otthonából, holttestét tizenegy évvel később találták meg Baranyajenő térségében. A gyilkossággal vádolt H. Attila jelenleg börtönben van. Ahogyan arról az Index is írt, május elején újabb három gyanúsítottat fogtak el. A Terrorelhárítási Központ Gyömrőn és Budapesten vett őrizetbe három férfit, egyiküket a Liszt Ferenc repülőtéren kapcsolták le.

A 49 éves Sz. Lajost, Curtis testvérét és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót mint felbujtót gyanúsították meg. A Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság korábban 2021. június 13. napjáig rendelte el az ügy gyanúsítottainak letartóztatását.

Rovatok