Index Vakbarát Hírportál

Rétvári Bencét képtelenség legyőzni, annyira aktív

2021. június 17., csütörtök 13:04 | aznap frissítve

A Mandiner megvizsgálta, hogy kik voltak a legaktívabb képviselők a kedden lezárult tavaszi ülésszakon. A versenyt Rétvári Bence nyerte 149 felszólalással.

A portál azt írja, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára 149 alkalommal szólalt fel az Országgyűlésben, ezzel ő nyerte a versenyt.

Őt Keresztes László Lóránt követi (113 felszólalás), valamint Nacsa Lőrinc, (102 felszólalás), utánuk a jobbikos Z. Kárpáti Dániel, a DK-s Varjú László, majd Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szólalt fel legtöbbször.

A képviselői mandátummal rendelkező miniszterek közt Gulyás Gergely nyert 40 felszólalással. Orbán Viktor miniszterelnök 36 alkalommal szólalt fel tavasszal az Országgyűlésben, összesen majdnem másfél órán keresztül beszélt.

A hozzászólások idejét tekintve Nacsa Lőrinc vitte a prímet, aki összesen

8 óra 47 perc hosszan beszélt tavasszal az országgyűlésben.

Csak a frakcióvezetőket nézve Keresztes László Lóránt – aki az LMP frakcióvezetője – mellett a jobbikos Jakab Péter és a párbeszédes Szabó Tímea beszélt a leggyakrabban. 

Összesen 27 olyan képviselő volt, aki egyáltalán nem szólalt fel a tavaszi ülésszakon. Közéjük tartozik a fideszes Bíró Márk is – aki még sosem kért szót a parlament ülésein , valamint Farkas Flórián.

2018. május óta nézve szintén Rétvári Bence vezeti a rangsort, összesen 892 alkalommal szólalt fel (egyébként a 2014–2018 közti időszakot is ő nyerte, 1243 felszólalással). Utána Nacsa Lőrinc (569 felszólalás) és Keresztes László Lóránt (563 felszólalás) következik. 

Rovatok