Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté: Ki kell venni a gyermekek életéből a koruknak nem megfelelő tartalmakat

2021. június 20., vasárnap 21:03

A pedofilellenes törvény elfogadásával kapcsolatban is beszélt Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a törvény nagy része a pedofilok elleni, büntetőjogi központú szabályozás.

A törvény kizárólag a gyermekek védelméről szól, az pedig ne legyen már vitakérdés, hogy nincs helye az 5-6 vagy akár 8-10 éves gyerekek életében semmilyen típusú szexuális propagandának

– közölte. Hozzátette, „ki kell venni” a gyermekek életéből, oktatásából az életkoruknak nem megfelelő tartalmakat, mert a gyermek szexuális nevelése „kizárólag a szülő joga és dolga”. Úgy vélte, „nincs keresnivalója” ezen a területen sem államnak, sem civil szervezeteknek. Szerinte sok szülő tapasztalta, hogy a civilek nem tájékoztatást nyújtottak, hanem „egyeduralkodásra törő erőszakos propagandát”.

Úgy vélte, a törvény a kereteket határozza meg, nyáron több végrehajtási rendelet is elkészül, amelyekben szabályozzák, „mit lehet és mit nem”. Kocsis Máté kiemelte, két gyermek apjaként ragaszkodik ahhoz, hogy „az iskolában vagy bárhol az én gyerekemet számomra helytelennek vélt irányba ne orientálja senki”.

Értelmezése szerint a törvény nem szól senkinek az eltérő szexuális identitásáról, felnőttekről, nem rekeszt ki senkit, „csak a gyermeket védi az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól”, miközben szélesíti a szülő jogait, és nagyobb mozgásteret biztosít nekik a gyerekük nevelése terén. Megjegyezte, meglepődött, hogy az EU az emberi értékek sérelmére hivatkozik.

Kocsis Máté a Fidesz kihelyezett, debreceni évadzáró frakcióüléséről is beszámolt. Ezzel kapcsolatban azt mondta, az ülés középpontjában a társadalmi élet és a gazdaság újraindítása állt, valamint „a mögöttünk hagyott időszak értékelése”.

A járvány elleni védekezést és az oltási programot sikeresnek nevezte, mivel Magyarország az Európai Unió más tagállamaihoz képest 1-1,5 hónappal korábban tudta megkezdeni az újraindítást, a nyitást. Ez a gazdasági szakemberek szerint egyszázalékos GDP-növekedést jelent 2021-re, „ez pedig reményt ad arra, hogy számos szokatlan gazdasági intézkedésben gondolkodjunk”.

A jövő év elejére 5,1 százalékos gazdasági növekedést vár. Ha ennél is nagyobb lesz, eléri az 5,5 százalékot, akkor tudják jelentősen csökkenteni a munkát terhelő adókat, 200 ezer forintra emelni a minimálbért, 260 ezer forint fölé emelni a diplomás minimálbért, és bevezetni a 25 év alattiak szja-mentességét, és akkor lesz családi adó-visszatérítés.

Szólt arról is, hogy a 13. havi nyugdíj visszaépítése is a megbeszélt napirendi pontok között volt, ebben a jövő év eleji gazdasági mutatók lesznek meghatározóak, de úgy vélte, a célkitűzések reálisak.

Rovatok