Index Vakbarát Hírportál

Vízi rendőr fékezte meg az elszabadult lovat

2021. június 20., vasárnap 13:53

Vízi rendőr talált rá nem messze az otthonától egy Szolnokról elszabadult lóra. A kimerült, kitikkadt állatot az egyenruhás megitatta, és igyekezett megnyugtatni a zavart hátast – közölte a rendőrség

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársa szombaton délután Dobapusztánál, a gáton egy szabadon legelő lóra lett figyelmes. Az egyenruhás nem akarta megijeszteni a jószágot, ezért óvatosan közelítette meg. A bizonytalan állat barátságosan fogadta a rendőr közeledését.

A vízi rendész látta, hogy az állat alaposan kimerült a kánikulában. Ezért a kezéből megitatta két flakon ásványvízzel, majd jelentést tett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tevékenység-irányítási Központnak. Az ügyeletes tiszt tájékoztatta a kollégát, hogy korábban bejelentést kaptak egy Szolnokról eltűnt lóról.

Amíg az állat gazdája a helyszínre érkezett, a rendőr a gáton sétált az őt követő lóval, így tartotta távol a közelben lévő úttesttől. A kétéves csikó nagyon boldog volt, amikor meghallotta a gazdáját, aki épségben vihette haza az elkóborolt állatot.

Rovatok