Index Vakbarát Hírportál

Új vezérigazgató a Saldo Zrt. élén

2021. június 21., hétfő 11:26

Sarkadi-Nagy András eddig a tanácsadói üzletágat vezette, vezérigazgatóként folytatná a már beindult a digitális fejlesztéseket.

A digitális fejlesztések folytatásában látja a sikeres működés zálogát a Saldo Zrt. új, a posztot júniustól betöltő vezérigazgatója. Sarkadi-Nagy András ezt megelőzően a tanácsadói üzletág vezetője volt – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert tanácsadói partnerintézményénél – közleményük szerint – a távozó vezérigazgató, Balogh Ákos hároméves mandátuma alatt stratégiai jelentőségű fejlesztések indultak el. A magyar tulajdonú cégnél tavaly – részben a pandémia okozta kihívásokra is reagálva – felgyorsultak azok a digitális fejlesztések, amelyek jelentősen hozzájárulnak az ügyfelek korszerűbb kiszolgálásához.

A fejlesztések hatásának is tulajdonítják az elmúlt három év sikeres működését, a tavalyi eredmény például 27 százalékkal haladta meg a 2019. évit. Sarkadi-Nagy András elkötelezett a modernizációs folyamatok folytatása mellett. Cégvezetőként olyan fejlesztési irányokat kíván megvalósítani, amelyek lehetővé teszik az ügyfélkiszolgálás további modernizálása mellett új szolgáltatási elemek kifejlesztését is.

Sarkadi-Nagy András több mint húszéves, elsősorban könyvvizsgáló- és tanácsadócégeknél szerzett tapasztalattal rendelkezik, vezetőiként az OTP Banknál és az MVM-nél dolgozott.

A 92,4 millió forint jegyzett tőkéjű, 48 fős foglalkoztatotti létszámmal működő Saldo Zrt. – amelynek 171 magánszemély a tulajdonosa – 2020-ban 761,6 millió forint árbevételt ért el, amelynek 63 százaléka mintegy 2000 ügyfélnek nyújtott adótanácsadásból származott. Adózás előtti eredménye 103 millió forint, adózott nyeresége 62,7 millió forint volt.

Rovatok