Index Vakbarát Hírportál

Letarolt kisbusz, szélvédőbe csapódott gyalogos – gondokat okozott a kánikula

2021. június 24., csütörtök 20:40 | aznap frissítve

Bár a közlekedésmeteorológia előre figyelmeztetett, hogy a kánikulában tompulhatnak reflexeink és megnőhet a reakcióidő, az ország minden tájáról érkeztek hírek balesetekről. 

A legsúlyosabb a 81-es főúton történt Mór térségében, ahol egy ember szörnyethalt, és több mint tízen megsérültek. Egy Székesfehérvár felé tartó kisbusz hátulról nekiment és a szemközti forgalmi sávba lökte át az előtte haladó személyszállító buszt, amelybe belerohant egy szemből érkező teherautó. Ezt követően a balesetet okozó kisbuszba hátulról még egy személykocsi is beleütközött. 

Ugyancsak halálos baleset történt az 52-es főúton Solt és Fülöpszállás között, ahol egy személyautó és egy teherkocsi ütközött össze – számolt be róla a Police.hu.

Az M5-ösön egy kamionnak két másik jármű is áldozatául esett: az egyik kisbuszt valósággal letarolta, a másik ezután ütközött bele. Előbbi vezetője súlyosan megsérült – írta meg a BalesetInfó. Ugyancsak tőlük tudjuk, hogy az M1-esen is kamion és kisbusz találkozott súlyos végeredménnyel. Innen a bolgár rendszámú busz sofőrjét kellett kórházba vinni. 

Körmenden egy kerékpárját toló gyalogost ütött el egy osztrák személykocsi. Az idős férfi a 8-as főúton szeretett volna átkelni, amikor az autó elgázolta. A szerencsétlenül járt ember először a szélvédőre csapódott, majd a földre esett. Bár súlyosan megsérült, helyszíni ellátását követően, stabil állapotban szállították kórházba – mondta el a 112Pressnek az Országos Mentőszolgálat.

Budapest ezúttal megúszta a súlyosabb baleseteket. A csillaghegyi bevásárlóközpont parkolójában egy autó elszabadult ugyan, de csak egy másik kocsival koccant, míg végül egy fa megállította. Vezetője a hátsó ülésen ülő gyermekéhez fordult hátra, amikor elmondása szerint a jármű önállósította magát, szerencsére egyikük sem sérült meg az ütközésben.

A katasztrófavédelem ismételten arra hívta fel a figyelmet, hogy a szokásosnál óvatosabban vezessenek a nagy melegben, és inkább tartsanak több pihenőt. Hozzáteszik viszont, hogy az ilyen megállások rövid idejére sem szabad az autóban hagyni a kiskedvenceket, mert a jármű pillanatok alatt felhevülhet. 

Rovatok