Index Vakbarát Hírportál

Itt a videó arról, mit élhet át, akinek az autójába 170-nel belehajtanak

2021. június 24., csütörtök 19:01 | aznap frissítve

A Budapesti Autósok olvasója nem mindennapi felvételt küldött be arról, ahogy autójába csapódik hátulról egy másik kocsi. A hatalmas ütközés ellenére a fedélzeti kamera végig rögzítette a történteket.

Az eset az elmúlt hétvégén történt, amikor késő este hazafelé tartottak a Balatonról az M7-esen. Az autóban ketten ültek, két kutya pedig a csomagtartóban elhelyezett speciális kutyaszállítóban utazott. 

Strandolás és egy vacsora után Fonyódról, az autópálya külső sávjában, kényelmes 110–120 km/h tempóban tartottunk haza, Budapestre. Jóval nagyobb sebességgel (körülbelül 170 km/h-val) belénk csapódott egy autó hátulról, ami azonnal irányíthatatlanná tette az autónkat

– számolt be a balesetről a vétlen vezető, aki csodával határos módon minden utasával együtt sértetlenül úszta meg az ütközést. Pedig járműve először a szalagkorlátnak csapódott, majd másfelet pördülve a leállósávban állt meg. 

A másik sofőr valószínűleg elaludhatott a volánnál, bár a megengedett sebesség ilyen fokú túllépése fáradtan még nagyobb felelőtlenségnek tűnik. Mindenesetre ő is túlélte a karambolt, csak a két jármű vált totálkárossá. 

Rovatok