Index Vakbarát Hírportál

Nyílt koponyatörést szenvedett a fiú, akit boroskancsóval ütöttek le a szabadstrandon

2021. június 25., péntek 18:02

Boroskancsóval ütöttek le egy 20 éves fiút egy desedai szabadstrandon. Az ütést elkövető 39 éves férfit életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség.

A Somogy Megyei Hírportál munkatársainak a súlyos sérülést elszenvedett fiatalember édesapja számolt be a történtekről.

Nem a srácok kötekedtek a biciklis férfival, hanem pont ő kezdte 

mondta a 45 éves édesapa.

A tragikus eset a kaposvártól északra fekvő Deseda-tónál, Magyarország leghosszabb mesterséges tavánál történt. A fiúk elmondása szerint a kerékpáros többször is beszólt nekik, és a végén ezt már nem hagyták annyiban. A srácok iszogattak, ültek a sötétben, és énekelgettek. A férfi biciklivel arra hajtott, és odaszólt nekik: 

Buzik!

Ebből alakult ki a konfliktus, a férfi elvett egy boroskancsót, és fejbe vágta áldozatát.

A tettlegességről annyit tud az édesapa, hogy a fia vagy meglökte a biciklit vagy megütötte a férfit. Szerinte más szemtanúk nem voltak, de a biztonsági kamera rögzítette a történteket.

Az ütéstől a fiam azonnal elájult, de ekkor cserbenhagyta a tettes, nem hívott mentőt hozzá 

– állítja a felháborodott apa.

A barátai húzták haza a testét, és ezután mi vittük be a kórházba. Nyílt koponyatörése van, szerencsére már stabil az állapota, de otthon kell feküdnie, amíg felgyógyul. Ha csak néhány centivel arrébb éri az ütés a fején, megsérülhetett volna az agy beszédközpontja.

A bántalmazó azóta nem kereste a családot, elnézést sem kért a történtek miatt. Az apa szerint nem fedi a valóságot, hogy a fiát más balhékból ismerték volna a környéken, nem volt priusza, semmilyen rendőségi ügye.

Rovatok