Index Vakbarát Hírportál

Halállal fenyegette meg a bírókat és ügyészt a csongrádi nő

2021. június 28., hétfő 15:54

Letartóztatták azt a nőt, aki szöveges és hangüzenetekben szidalmazta a hivatalos személyeket és bírókat – tudatja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség beszámol róla, hogy egy negyvenkét éves Csongrád-Csanád megyei nő ellen különböző büntetőügyek indultak – zaklatás, testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt – amelyekben a bíróság többek között végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A nő az ellenne hozott ügydöntő határozatok kihirdetése után 2021. áprilisától kezdett el internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül fenyegető és zaklató jellegű üzeneteket küldeni az ügyében eljáró bíróknak. A szöveges és hangüzenetekben szidalmazta a hivatalos személyeket, közölte, hogy bármikor megtalálja őket, mindent tud a magánéletükről, – ezt nyomatékosítva konkrét adatokat is megjelölt – és a bírókat valamint családjukat több alkalommal megöléssel fenyegette.

A bíróknak megküldött üzenetekben a nő a vádiratot, illetve más ügyészségi iratot kiadmányozó ügyészt is szidalmazott, valamint azt üzente neki, hogy 

vér fog folyni, mindenki meg fog bűnhődni, és innentől nem érdekli az ügyész élete.

Az ügyészség arról is informál, hogy az asszony ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban zaklatás és becsületsértés vétsége miatt, amely ügyben 2020 decembere óta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt áll. Ezen kívül a 2021. június 25-én elrendelték a nő őrizetét, aki beismerte a fenyegetéseket.

A Debreceni Járásbíróság 2021. június 27-én az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a nő letartóztatását. 

Rovatok