Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a gödöllői HÉV brutális szatírját

2021. június 29., kedd 08:32

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki 2021. június 25-én délután megtámadott egy nőt, akit meg akart erőszakolni Szilasliget megállónál, ám áldozatának sikerült elszabadulnia. A férfit negyven órán belül elfogták; az sem kizárt, hogy ugyanez a személy az, aki idén év elején is megtámadott egy nőt a gödöllői HÉV-en – tájékoztat róla a rendőrség portálja

A police.hu beszámol róla, hogy egy ötvenöt éves nő munkahelyéről hazafelé tartott 2021. június 25-én délután, a HÉV-szerelvényről Szilasliget megállónál szállt le, majd egy földúton gyalogolt tovább. Egyre közeledő lépéseket hallott maga mögött, majd amikor megfordult, valaki fellökte a vállánál fogva, és mire felnézett, egy ismeretlen férfi tornyosult felette, aki azonnal jelezte, hogy szexet akar.

A szerencsétlen nő próbálta kiabálva, kapálózva elzavarni, de támadója nem tágított, egyik kezével nadrágjába markolt, a másikkal lefogta áldozatát.

Az asszony addig mozgolódott, míg ki tudta szabadítani kezét, és lelökte magáról a férfit, ám miközben feltápászkodott, támadója újra a földre lökte, azonban a nőnek sikerült elérnie az eséskor elejtett táskáját, amivel ütni kezdte támadóját, miközben torkaszakadtából segítségért kiabált, erre a férfi elszaladt.

A sokkot átélt nő, aki könnyű sérülést szenvedett, hazament, letusolt, átöltözött, felhívta barátnőjét, majd a történtek után egy órával tárcsázta a segélyhívót. A rendőrök a helyszínen és környékén minden létező információt összegyűjtöttek, és 

igyekeztek minél hamarabb azonosítani a támadót, valamint a környező településeken szolgáló polgárőrökkel is megosztották a keresett férfi leírását.

A támadót sikerült azonosítani, azonban mielőtt megindultak volna tartózkodási helyére, 2021. június 27-én 11 óra 45 perckor jött a jelzés, hogy egy kerepesi polgárőr a korábban kapott személyleírás alapján felismerte az utcán. A címre száguldó péceli körzeti megbízottak a Babits Mihály utcában elfogták, megbilincselték, majd előállították a huszonöt éves Sz. Sándor Gergőt, aki egy ukrajnai segédmunkás.

A férfi első kihallgatásán mindent tagadott, állítása szerint bevásárlás után hazament, majd másnap reggelig aludt. Azonban a jól alkalmazott kihallgatási taktika hatására két órával később már beismerő vallomást tett. 

Elmondta, hogy aznap délután sörözött, kicsit berúgott, a nap további részére hiányosan emlékszik. Rémlett számára egy középkorú nő, aki később a fűben feküdt, mert „rámásztam, valamint rosszat akartam vele” – vallotta. A nő kiabált, ő pedig elszaladt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Rovatok