Index Vakbarát Hírportál

Razzia kezdődik a Balatonnál

2021. június 30., szerda 08:24 | aznap frissítve

Az akciót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezi. A hivatal legfrissebb ellenőrzési tervéből a Magyar Nemzet tette közzé, hogy a NAV munkatársai júliusban és augusztusban összehangoltan ellenőrzik a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit.

A razzia alkalmával fontos kérdés lesz, hogy a kereskedő, szolgáltató átadja-e a vevőjének, ügyfelének a nyugtát, valamint az, hogy a vállalkozás megfelelően használja-e az online pénztárgépét, illetve bejelentette-e az alkalmazottait.

Fontos információ, hogy az adóhivatal nem vaktában ellenőrizget a Balaton partján. A razzia alkalmával az ellenőrök elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piaci árusokat és a strandokon működő vállalkozásokat keresik majd fel, de a trafikosok és az alkoholos italokat árusítók is számíthatnak ellenőrzésre.

A NAV balatoni kitelepülése nem előzmények nélküli, hiszen átfogó vizsgálatsorozatot tavaly, a járvány két hulláma között is tartott a szervezet a tó mentén, ahogy a korábbi években is rendszeresek voltak a razziák.

Mindezek ismeretében különös, hogy a jó előre bejelentett akciók ellenére sok kereskedő mégsem szabálykövető. Az utóbbi években a revizorok négyből egy vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Rovatok