Index Vakbarát Hírportál

Kutyavásárt hirdetett a NAV

2021. június 30., szerda 17:54

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kereső munkára kiképezhető kutyákat vásárol. Ha valakinek van a feltételeknek megfelelő eladó kutyája, és a NAV augusztus végére tervezett kutyavásárán részt kíván venni, július 12-ig várják az erről szóló előzetes ajánlatot – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán.

Az előzetes ajánlatot a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre lehet elküldeni, a levélben pedig a következő információknak kell szerepelni:

Meg kell adni továbbá a gazda e-mail-címét, adatait (név vagy elnevezés, adóazonosító jel vagy adószám), illetve kérik azt is jelezni, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként (például egyéni vállalkozóként, kft.-ként) kívánja-e eladni a tulajdonosa.

A NAV a következő feltételeknek megfelelő kutyákat keres ivartól és fajtától függetlenül: a kutyavásár időpontjától számított 21 nap próbaidőt követő napon 10 és 36 hónap közötti életkorú, amit a NAV az oltási könyv vagy az állatútlevél alapján ellenőriz. Kifogástalan egészségügyi állapotú, amit a kiválasztás után a NAV – saját költségén – a következő orvosi vizsgálatokkal ellenőriz:

Az ajánlattétel alapvető feltétele, hogy az ajánlattevő az 578/2020. (XII.14.) kormányrendeletben foglaltaknak megfelelő FELIR azonosítóval rendelkezzen (a FELIR azonosító hiányában az érdeklődőt a megrendezésre kerülő kutyavásárra nem hívják meg). Nem tehet ajánlatot, aki szerepel a NAV végrehajtási eljárás alatt álló adózóinak listáján.

A NAV a kutyavásár tervezett időpontja előtt legalább két héttel, azaz várhatóan augusztus közepéig felveszi a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől ajánlatot kér. Elküldik az ajánlattételi felhívást, illetve a kutyavásár, valamint a beszerzési eljárás további részleteit.

Rovatok