Index Vakbarát Hírportál

Négy hónapig bűnügyi felügyelet alatt lesz a 8-as főút ámokfutó audisa

2021. július 1., csütörtök 18:25

Négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte a Veszprémi Járásbíróság azt a közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfit, aki a 8-as főúton száguldozott június 27-én – adta hírül az MTI a Veszprém Megyei Főügyészség közleménye alapján. 

Az Index korábban beszámolt arról az audisról, aki június 27-én délután a 8-as főút városlődi szakaszán autójával nagy sebességgel, dupla záróvonalon egy motorost megelőzve áttért a szemközti két forgalmi sávba, majd ott hirtelen irányváltoztatásra kényszerített egy szembejövő autóst. Ezután a szemközti külső forgalmi sávba letérve egy hosszabb szakaszon a forgalommal szemben haladt, miközben két másik szembejövő autóst veszélyeztetett a manőverrel. 

Az Ajkai Rendőrkapitányság a világhálón megosztott felvétel alapján indított eljárást az ügyben, majd kedden őrizetbe vette a sofőrt, aki egy harmincöt éves kislődi férfi.

Az ügyészség a sofőr letartóztatását indítványozta, de 

a bíróság végül bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben, így lakhelyét november 1-jéig csak engedéllyel hagyhatja el.

A rendelkezés betartását a hatóság technikai eszközzel is ellenőrzi, azaz nyomkövetőt kell az audisnak viselnie. A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges. 

Rovatok