Index Vakbarát Hírportál

Boldog Istvánt jobban érdekli a kémiai kasztrálás, mint a pere

2021. július 2., péntek 19:16 | aznap frissítve

A mezőtúri városi tévé vendége volt Boldog István, ahol a büntetőügyéről csak röviden, de a pedofiltörvényről és a kémiai kasztrálásra vonatkozó javaslatáról annál hosszabban beszélt.

A politikus perének előkészítő ülése szerdán volt, ott három vádlott már rögtön be is ismerte a bűnösségét. Az első tárgyalási nap viszont csak idén decemberben lesz majd. 

A mezőtúri televízió műsorának jelentős részében Boldog Istvánt az M4-es gyorsforgalmi út építéséről, helyi beruházásokról, a nemrég elfogadott költségvetésről és a járványról kérdezték meg, és csak ezután került szóba a büntetőügye.

Ezzel kapcsolatban Boldog István azt mondta, hogy ártatlannak tartja magát, és szerinte csak azért támadták meg őt jogi úton is, mert korábban túlságosan kiállt a „normalitás” mellett. 

Azt gondolom, hogy egy komoly politikai kampány folyik ellenem. Ennek látjuk a kiindulópontját is, bizonyos témában túlságosan radikális voltam és túlságosan kiálltam a normalitás, a normális keresztény-konzervatív értékek mellett

– mondta. 

„Azt gondolom, hogy amikor majd eljön az igazság pillanata, lesznek emberek, akiknek át kell gondolniuk azt, amit ellenem és a családom ellen tettek” – összegezte, hozzátéve: nem foglalkozik túl sokat „jogi dolgokkal”, a munkája és választókörzete jobban érdekli.

Boldog István azt is elmondta, hogy elégedett a nemrég elfogadott pedofiltörvénnyel, de még eggyel továbblépne a mostani szabályozáson, és beépítené a kémiai kasztrálást is a törvénybe. 

Dolgozunk azon, hogy ez a lehetőség fönnmaradjon, én nem is hagytam fel ezzel a gondolattal. Bizakodó vagyok, hogy még ebben a ciklusban be tudjuk vinni a pedofiltörvénybe ezt a módosítást

– fogalmazott Boldog István.

Rovatok