Index Vakbarát Hírportál

Szállodamárka felépítésén dolgozik Orbán Viktor lánya

2021. július 4., vasárnap 14:03

Nemrég derült ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kánya, Orbán Ráhel ügyvezető lett a férje, a milliárdos Tiborcz István cégében, a BPDST Koncept Kft.-ben, az MFor pedig észrevette, hogy a cégcsoport honlapján megjelent szöveg szerint 

cég ügyvezetője Orbán Ráhel és csapata jelenleg az amerikai Marriott International hotellánc legújabb budapesti szállodájának brandingjén dolgozik.

E szerint „a cégcsoport missziója, hogy hozzájáruljon a magyarországi építészeti örökség megóvásához azáltal, hogy kiemelkedő adottságú, ugyanakkor jellemzően leromlott állapotban lévő ingatlanokat teljeskörűen felújít”, ugyanez a stáb pedig több márka koncepciójának kialakításán dolgozott már. Egyikük  az „Operaház kistestvéreként” emlegetett BOTANIQ Turai Kastély.

Az egyébként nem világos, hogy hogy konkrétan melyik hotelről van szó, a BDPST Group csúcsberuházása pillanatnyilag a 2022-ben vagy 203-ban megnyíló Hotel Dorothea épülettömbje, a  Mahart- és a Futura-házat, valamint a korábban a Pesti Hazai Első Takarékpénztár központjaként működő tömb felújítása. Erről annyit tudni, hogy az ötcsillagos hotelt a Marriott International lánc üzemeltet majd az Autograph Collection Hotels márka alatt. Egyébként a héten nyílt meg a felújított Matild Palotában is egy luxushotel, szintén a Marriott szállodalánc új tagjaként. 

Ami Tiborcz Istvánt illeti, ő mostanában Magyarország 37. leggazdagabb embere 39 milliárd forint körüli vagyonnal.

Rovatok