Index Vakbarát Hírportál

A Dunába fulladt egy ember a Csepel-szigetnél

2021. július 5., hétfő 10:00 | aznap frissítve

Halottat emelt ki a Dunából a fővárosi tűzoltóság négyfős búvárszolgálata. A katasztrófavédőket vasárnap este riasztotta a rendőrség, miután egy ember a csepeli Daru-dombnál elmerült a vízben. 

Az Index kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályán elmondták, hogy a 47 éves férfi holttestére az erzsébeti átjáró közelében, a csőhídtól nem messze bukkantak rá a soroksári Duna-ágban. 

Mivel idegenkezűségnek nincs nyoma, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet 

– mondta Csécsi Soma szóvivő, hozzátéve, hogy ezen a környéken nincs kijelölt fürdőhely. 

A BRFK éppen a napokban mutatott be egy vízimentést, a szimulációval a folyó veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet. A visszatérő ellenőrzések ellenére ugyanis még mindig sokan fürdenek tiltott helyen. Tavaly a Dunából összesen 40 holttestet emeltek ki, ebből 4 haláleset volt a fürdőzéshez köthető.

Ha valaki fürödni szeretne a folyóban, arra is bőven van mód Dunakeszi, Göd, Szentendre, Verőce, Dunabogdány, Nagymaros, Kisoroszi, Ráckeve, Szigetcsép és Szigetszentmárton szabadstrandjain.

Tilos viszont fürdeni tiltó tábla hiányában is

Ha valaki megszegi a szabályokat, szabálysértést követ el, és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető.

Rovatok