Index Vakbarát Hírportál

Alapos pusztítást végzett egy kiskorú egy lopott teherautóval Karancsalján

2021. július 7., szerda 09:40

A tulajdonos tudta és engedélye, valamint jogosítvány nélkül közlekedett egy teherautóval, majd okozott balesetet egy tizenhét éves fiú Nógrád megyében – olvasható a police.hu oldalán. 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy kiskorú, nógrádmegyeri lakos ellen.

A rendőrség beszámol róla, hogy a fiú 2021. július 6-án, a kora reggeli órákban, hozzátartozója Nógrádmegyerben parkoló, nyitott tehergépkocsijába beült, majd a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül előbb beindította, majd elhajtott a kocsival. Nem jutott messzire a fiatal, mert 

Karancsalja belterületén a járművel az út menti vízelvezető árokba sodródott, majd az egyik ingatlan kerítésének csapódott.

A balesetben csak a fiú sérült meg, akiről a rendőrök a helyszínen megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A rendőrkapitányság épületébe előállított fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, valamint vele szemben engedély nélküli vezetés és közúti baleset okozása szabálysértés miatt eljárást kezdeményeztek, és őrizetbe vették.

Rovatok