Index Vakbarát Hírportál

Több mint 40 fokot mértek Adonyban, megdőlt a melegrekord

2021. július 8., csütörtök 17:28

Tetőzött a hőség, országszerte 33 és 40 fok között alakultak a maximumok, de 35 fok alatt csak kevés állomás maradt. A régi csúcs ezzel közel egy fokkal dőlt meg, az ugyanis 39,3 fok volt még 2015-ből, Budakalászról – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán

Érdekességként hozzáteszik, hogy Budakalász majdnem hozta a hat évvel ezelőtti formáját, ugyanis ott ma 39,2 fokot mért a műszerük, kerekített 39 fok pedig még Simontornyán, Szúnyogon, Fehérvárcsurgón, Gyálon, Kiskunhalason és Pakson volt.

Jégeső és vihar váltja a hőséget

Az Országos Meteorológiai Szolgálat néhány órája arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteken hidegfront hozza a lehűlést, ezt pedig már csütörtök éjszaka is érezhetjük. Péntekre zivatarveszély miatt már az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Veszélyjelzésükben azt írták: a valószínűbb forgatókönyv szerint péntekre virradóra alakulnak ki intenzív zivataros csapadékgócok, először az Alpokalján és az Észak-Dunántúlon, majd az Északi-középhegység nyugati felén. 

ÉJSZAKA A ZIVATAROKAT ÓRÁNKÉNT 70 KILOMÉTERT MEGHALADÓ SZÉL, AKÁR KÉT-HÁROM CENTIMÉTERES ÁTMÉRŐJŰ JÉG ÉS INTENZÍV CSAPADÉK KÍSÉRHETI.

Rovatok