Index Vakbarát Hírportál

160 milliót foglaltak le a pénzmosás miatt őrizetbe vett párosnál

2021. július 8., csütörtök 18:15

Több mint 160 millió forintot foglaltak le a zalai rendőrök és két embert őrizetbe vettek különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás megalapozott gyanúja miatt – írja az MTI a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatására hivatkozva.

Az adatok szerint a bűnbanda tagjai 2014-ben és 2015-ben, majd 2018-tól 2020-ig külföldön elkövetett csalásokból származó pénzösszegeket fogadtak a bankszámláikon. A megalapozott gyanú szerint a felvett összeg egy részét készpénzben visszaadták a csalás elkövetőinek, részben pedig saját megélhetésükre fordították.

Az adatok és bizonyítékok alapján a Zala megyei nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket. A bűncselekmények két főszervezőjét őrizetbe vették, akiknek a bíróság elrendelte a letartóztatását. További 23 embert gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bankszámlák egyenlegét, értéktárgyakat, informatikai eszközöket és a készpénzt lefoglalták.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának munkatársai az iratokat különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt átadták az illetékes ügyészségnek 

– olvasható a rendőrség közleményében. 

Rovatok