Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is

2021. július 9., péntek 20:26

Na, elkezdődött, a fizetett trollok megkapták a feladatot a Fidesztől, hogy adóemeléssel riogassanak – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester, reagálva a kormánysajtóban megjelent híresztelésekre. 

Nos, igen, nekik, az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk. Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is, a multiktól is többet várunk, ahogy arról, hogy az OECD vezetésével, több mint 120 ország megállapodott, kivéve persze a Fidesz-kormányt, amely továbbra is a kiváltságokat védi

 – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, a mindenkori miniszterelnöknek és a főpolgármesternek is többet kellene adóznia, mivel a milliós fizetéssel rendelkezőktől több várható el. Közbotránynak nevezte, hogy az arányokat tekintve napjainkban „ugyanannyit szed vissza az állam egy ápolónőtől, mint egy bankigazgatótól.”

Karácsony Gergely bejegyzéséhez egy diagramot is csatolt, amely a minimálbérre kirótt adóterheket és járulékokat ábrázolja 42 ország összehasonlításában. A listát Magyarország vezeti, vagyis eszerint hazánkban róják ki a legsúlyosabb terheket a minimálbéres jövedelemre. 

És ha a fideszes trollok és társaik tudni akarják, miért kell változtatni egy torz, igazságtalan rendszeren, hát tanulmányozzák ezeket a számokat, amelyek azt mutatják, jelenleg melyik kormány terheli meg leginkább adókkal és járulékokkal a minimálbért. Persze, hogy az Orbán-kormány. És melyik kormány tartja fenn Európa legmagasabb áfáját? Persze, hogy az Orbán-kormány

 – írta a főpolgármester, hozzátéve, „ezért (is) kell kormányváltás, változás és jóvátétel.”

Rovatok