Index Vakbarát Hírportál

Türelmi zónát alakítottak ki a szexmunkásoknak Miskolcon

2021. július 12., hétfő 20:19

Egy kihalt, kavicsos út lett Miskolc türelmi zónája, ahol július elsejétől a szexmunkások várhatják kuncsaftjaikat − derült ki az RTL hétfői híradójából. A helyiek szerint a zóna létrehozása óta a lakott területeken visszaszorult a prostituáltak jelenléte. Az egyik helyi lakos így emlékezett:

Itt nem lehetett megállni úgy kocsival, hogy ne szólítson le, hogy mit szeretnék. Itt aki vendég jött hozzánk, hölgyvendég, úgy kellett itt érkeznie, hogy vártuk a kapuba, hogy be tudjon jönni, mert prostinak nézték.

Egy másik helyi lakos szerint kulturáltabb, csendesebb lett a környék, mióta nincsenek a közelben a szexmunkások. Badanyi Lajos alpolgármester szerint akkor, ha egy ötvenezer főnél nagyobb lélekszámú településen folyamatosan jelentkezik a prostitúció, akkor az önkormányzat köteles türelmi zónát kijelölni. Viszont ha ezt megteszi, abban az esetben a város egészét védett övezetté nyilváníthatja − tette hozzá az alpolgármester.

Végleges megoldás az az infrastruktúrával ellátott terület lenne, ahol bérelhetnének ingatlant vagy egyéb helységet, ahol a felajánlkozás után elvégezhetnék a munkájukat

− mondta Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületnek elnöke. Hozzátette: az országban csak Miskolcon van türelmi zóna.

Rovatok