Index Vakbarát Hírportál

Lesújtott a vihar, még nincs minden rendben a vasúton Győr környékén

2021. július 12., hétfő 07:50

A Budapest–Győr fővonalon, a Győr és Győrszentiván közti szakaszon várhatóan délig dolgoznak még a vihar miatt tegnap több helyen is leszakadt felsővezeték javításán – közölte a Mávinform.

Nagyszentjános és Győrszentiván között még mindig tart a biztosítóberendezés javítása. Délig és kora délutánig akár 15-30 perccel is hosszabb menetidőre lehet számítani. A torlódások és a késések csökkentésének érdekében Ács és Győr között S10-es személyvonatok helyett InterCity-, EuroCity- és Railjet-vonatokkal lehet utazni, amelyek minden állomáson megállnak. 

Ezalól kivétel a Budapestről 7.40-kor és 9.40-kor induló vonat, valamint a Győrbe 9.02-kor és 11.02-kor érkező RJ60-as és RJ62-es számú Railjet, mivel azok nem állnak meg Ács és Győr között. 

A késések a Győrön át Sopron és Szombathely felé és felől közlekedő InterCityket, valamint a Győr–Celldömölk-vonalon haladó járatokat is érintik. Győrszentiván és Nagyszentjános közt több száz méteren szakadt le a felsővezeték vasárnap délelőtt. A Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonalon emiatt nem jártak a vonatok, az utasokat pótlóbuszok szállították. 

Rovatok