Index Vakbarát Hírportál

Drogtermesztő nyugdíjas házaspárt fogtak el a rendőrök

2021. július 13., kedd 20:59 | aznap frissítve

Kattant a bilincs egy idős házaspáron és egy fiatal férfin, akik egy tanyán, több mint háromszázötven tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek – olvasható a rendőrség portálján.

A police.hu beszámol róla, hogy a házaspár hatvankilenc éves férfi tagja 2021 július elején lett gyanús a rendőröknek és 

azt feltételezték róla, hogy ingatlanján, nagy mennyiségben marihuánát termeszt. 

A nyomozók a vizsgálatukban megállapították, hogy a kábítószer termesztésében szintén hatvankilenc éves felesége is segítséget nyújtott, illetve rájöttek, hogy a drogtermesztésben egy huszonhét éves férfi is besegített.

A rendőrök 2021. július 8-án a kora délutáni rajtaütöttek 

a tanyán, ahol megtalálták a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket.       

A feltételezett elkövetőket előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. 

A gyanúsítottakkal szemben a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán termesztéssel, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Rovatok