Index Vakbarát Hírportál

Többen vannak kórházban, de kevesebben lélegeztetőgépen

2021. július 13., kedd 09:35

Keddre 17 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt három beteg. Kórházban 86 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. 

Egy nappal korábban a hétvégi adatokat közölték, e szerint július második hétvégéjén 102 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt három koronavírusos beteg. Kórházban 73 beteget kezeltek, lélegeztetőgépen 13-an voltak. 

Július 8-án átléptük a harmincezret a Covid miatt elhunytak számában. Mint megírtuk, az adatsorban szerepet játszanak a kormányzat járványügyi döntései, a lakosság lesújtó egészségügyi állapota és a számítási módszertan is.

Arról pedig már kedden számoltunk be, hogy az átoltottság csak Budapesten haladja meg a 60 százalékot. Az átoltottságot tekintve a legalacsonyabb érték Jász-Nagykun-Szolnok megyéé, de Borsod-Abaúj- Zemplén megye sem áll sokkal jobban. Az ország keleti részén nem nagy az oltási kedv, vannak olyan megyék, ahol az ötven százalékot sem éri el az átoltottság aránya. A nyugati országrészben kedvezőbb a helyzet, ott mindegyik megyében ötven százalék fölötti az arány.

Rovatok