Index Vakbarát Hírportál

Kegyetlen zivatarokkal és szaharai homokkal csap le ránk a 40 fok

2021. július 14., szerda 06:09

Szerdán kezdetben nyugaton, északnyugaton, délután pedig a középső országrészben és északon készülhetünk szórványos záporokra, zivatarokra. Helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel kísért heves zivatar is előfordulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délies szél.

Hajnalban 17–25, délután 27–41 fok között alakul a hőmérséklet. Nyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legmelegebb a levegő – írja az Időkép. Továbbra is nagy mennyiségben a felettünk lévő szaharai homok lesz az, ami szűri majd a napsütést.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Szórványos záporok, zivatarok napközben a Tiszántúlon, helyenként északon alakulhatnak ki. Több helyen élénk, néhol erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 15–23 fok várható, délután pedig 27–34 fokot mérhetünk.

Pénteken növekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé, legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északira, északkeletire forduló szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A délutáni maximumok 26–32 fok között várhatók.

Rovatok