Index Vakbarát Hírportál

Késsel szúrta halálra a párját egy nő

2021. július 17., szombat 22:11

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtáblánál, hogy hagyja helyben a Kecskeméti Törvényszéknek azt az ítéletét, amely egy középkorú, kecskeméti nővel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt három év hat hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és három év közügyektől eltiltást szabott ki.

Azért indult büntetőeljárás, mert 2019 húsvétján egész napos közös italozást követően, egy ismeretlen okból kialakult konfliktus alatt a nő hosszú pengéjű késsel combon szúrta élettársát, aki a verőér sérülése miatt rövid időn belül elvérzett. A helyszínre érkező mentők már csak a sértett halálának beálltát tudták megállapítani. A vádlott nem ismerte be, hogy elkövette a cselekményt.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, ezért nem emelkedett jogerőre. Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint a törvényszék ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása helyesen történt, de a bíróság még nem döntött.

Rovatok