Index Vakbarát Hírportál

Ha nyer, Karácsony Gergely azonnal elveszi a pénzt az Orbán Ráhel barátnője vezette állami divatügynökségtől

2021. július 18., vasárnap 15:00

Az Orbán Ráhel egykori évfolyamtársa, Bata-Jakab Zsófia vezetésével működő Magyar Divat- és Desgn Ügynökség irodájánál rendeztek szociofotó-kiállítást a Párbeszéd politikusai és aktivistái – derül ki a párt által az Indexhez is eljuttatott közleményből.

Gér Mihály albertirsai képviselő és Kocsis-Cake Olivio frakcióvezető-helyettese ezzel az akcióval igyekszik felhívni a kormány figyelmét Magyarország lakhatási és gyermekszegénységi problémáira, egyúttal szembesíteni próbálták Orbán Viktor miniszterelnök elnök lányát a magyar valósággal.

A fotókat Gér Mihály készítette, miközben végezte a mindennapi munkáját. Most elárulta, ha a Párbeszéd társelnökét, Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert megválasztják miniszterelnöknek, az egyik első döntése a Magyar Divat- és Design Ügynökség finanszírozásának a leállítása lesz. Az Magyar Turisztikai Ügynökség égisze alatt működő szervezet 2020-ban 2,3 milliárd forintos állami támogatásból gazdálkodhatott, csak 2019-ben félmilliárd forintot költött a tíz alkalmazottja fizetésére.

A Párbeszéd szerint Orbán Viktor és kormánya – amely július elején döntött egy 2030-ig tartó divatipari stratégia elfogadásáról – teljesen magára hagyta a szegénységben élő csaknem kétmillió lakost, ráadásul az oltás során sem ad megfelelő tájékoztatást és támogatást, hogy eljusson a vakcina a hátrányos helyzetűekhez.

Rovatok