Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas razziát tartott Siófokon a rendőrség, körözött személyt is elfogtak

2021. július 18., vasárnap 17:06

Megerősített létszámmal tevékenykedik a rendőrség a siófoki Petőfi sétányon. A fokozott ellenőrzés a szórakozók biztonságát célozza – olvasható a rendőrség honlapján.

Az idegenforgalmi szezonban Siófok lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a Petőfi sétányt és környékét. Mint közölték, az egyenruhások a közrend és a közbiztonság fenntartása mellett segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt, valamint jelenlétükkel erősítik a helyi lakosok és a turisták szubjektív biztonságérzetét.

Július 17-én 20 óra és július 18-án 4 óra között összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre a hatóságok. Ennek alkalmával a sétány területén és a környező utcákon több mint 300 főt igazoltattak, közülük 11 főt állítottak elő elfogatóparancs, bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt.

Két fővel szemben intézkedtek garázdaság, egy emberrel szemben kábítószer birtoklása miatt. Az akcióban két elfogatóparancs alapján körözött személyt is elfogtak, s három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Rovatok