Index Vakbarát Hírportál

Börtönbe kerülhet a Ferihegyi úti baleset okozója

2021. július 20., kedd 11:46

Vádat emeltek a Ferihegyi úti balesetet okozó 33 éves férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt frontálisan ütközött egy másik autóval − közölte a fővárosi főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.

A vád szerint a férfi amellett, hogy kábítószert fogyasztott, a biztonsági övét sem csatolta be, és a megengedett sebességhatár duplájával közlekedett. A baleset előzés közben történt, amikor áthajtott a másik sávba, a biztonságos előzéshez szükséges 260−265 méter helyett mindössze 54 méterre volt a vele szemben szabályosan közlekedő autóssal.

A baleset elkerülhetetlen volt, az ütközésben a szabályosan közlekedő autó megpördült, a szalagkorlátnak csapódott, majd a szalagkorláton átbukva, az ott lévő fás területen egy oszlopnak ütközve állt meg. A bedrogozott férfi szintén szintén megpördült, és a szalagkorlátnak ütközve, a forgalommal szemben állt meg.

A szabályosan közlekedő autós az orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. A baleset okozásáért vádolt férfi szintén megsérült.

A vádiratban a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

Rovatok