Index Vakbarát Hírportál

Elítélik a szexuális kisebbségek megbélyegzését a Corvinus oktatói

2021. július 21., szerda 22:03

Szolidaritást vállalnak a magyarországi LMBTQ közösséggel, és elítélik az Országgyűlés által június 15-én elfogadott „A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról”  címet viselő törvényt – írják közös nyilatkozatukban a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói. 

A dokumentumot eddig 85-en írták alá, azt állítva, hogy a törvény megengedhetetlenül összemossa a pedofíliát a homoszexualitással, és a nemi identitás megválasztására irányuló törekvéssel. A sokszínűség, a tolerancia, az őszinte párbeszéden alapuló tudásmegosztás olyan értékek, amelyek az egyetemek meghatározó értékei évszázadok óta. 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a törvényhozó stigmatizálni kívánja a homoszexualitást vagy a nemi identitás megváltoztatásának igényét, illetve korlátozni a gyermekek homoszexualitással kapcsolatos információkhoz való hozzáférését 

– olvasható a nyilatkozatban. Azt is írják, a törvény korlátozza a szülőket, az iskolákat és a civil szervezeteket ezeknek az információknak az átadásában, megkérdőjelezi a magukat homoszexuálisnak valló kamaszok jogát szexuális identitásuk kinyilvánítására és megélésére, sérti az állampolgári jogegyenlőség elvét és az önazonosság megválasztásának szabadságát.

hvg.hu felhívja a figyelmet arra, hogy ez az első eset, hogy egy alapítványi formába átszervezett felsőoktatási intézmény professzorai, egyetemi tanárai, oktatói, kutatói és alkalmazottai nyíltan kiállnak valamely kormányzati törekvéssel szemben.

Rovatok