Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa a Szépművészeti Múzeumban találkozik Orbán Viktorral

2021. július 21., szerda 14:01

Ferenc pápa szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik majd repülővel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után előbb Áder János köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik a Szentatya. A kormányfő és az egyházfő találkozója a Szépművészeti  Múzeumban lesz – írja az iec2020.hu.

Az MTI arról tájékoztat, hogy ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának képviselőit és a zsidó közösségek képviselőit. A Szentatya mindkét rendezvényen beszédet mond. 

 A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szentmiséje fél 12-kor kezdődik majd a Hősök Terén, amit Ferenc pápa celebrál. A Szentatya innen indul tovább Pozsonyba aznap délután.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fél háromtól búcsúceremónia lesz, majd a katolikus egyházfő indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatásán egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi Kassa és Eperjes városát, szeptember 15-én pedig szentmisét tart a sasvári (Sastín) pálos kegyhelyen.

Ma írtuk meg, hogy új sütemény  készült a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére. Karl Zsolt cukrászmester pozsonyi tésztába csomagolt gazdag, gyümölcsös töltelékkel készült édessége nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület pályázatát.

A 2020 őszéről elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. Magyarország 1938 után másodszor ad majd otthont az eseménynek, és Ferenc pápát is vendégül látja.

Rovatok