Index Vakbarát Hírportál

Két évre elegendő potencianövelőt csempésztek Magyarországra

2021. július 27., kedd 18:11

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 2021 májusában 99 doboz gyógyszert kísérelt meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott egy gépjármű utasaként jelentkezett belépésre Szerbia felől Magyarország területére 2021. május 29-én este a Röszke autópálya határátkelőhelyen. A vámellenőrzés során a vádlott a bejelentendő vámárukra vonatkozó közlésekre nem válaszolt, amelyet követően a gépjárművet vizsgálat alá vetették, majd

az autó csomagtartójából, a vádlott utazótáskájából és bőröndjeiből a ruhák közé csomagolva 99 doboz potencianövelő gyógyszert találtak meg és foglaltak le.

A dobozonként 7 tasakból álló gyógyszer szildenafilt tartalmazott. A gyógyszer sem Magyarországon, sem Szerbiában nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel, gyógyszertári forgalomban nem szerezhető be. A vádlottól lefoglalt gyógyszerek mennyisége meghaladta a személyes szükségletek kielégítésére szolgáló mennyiséget.

Az ügyészség a vádlottal szemben gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről és ezzel összefüggésben a gyógyszerek elkobzásáról a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – számolt be a Magyar Ügyészség.

Rovatok