Index Vakbarát Hírportál

Megbírságolták a Tv2-t

2021. július 29., csütörtök 11:47

Nem megfelelő korhatár-besorolás és a műsortámogatási előírások megsértése miatt 1,75 millió, illetve 300 ezer forintos bírságot rótt ki a Tv2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa − tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.

A bírságot azért szabta ki a testület, mert a Tények Plusz egy májusi adását 16-os korhatár-besorolás helyett 12 éven aluliaknak nem ajánlottként tették közzé, és az este kilenc és hajnali öt óra közötti idősáv helyett délután hat óra után sugározták. A műsorban a plasztikai műtétekhez kapcsolódóan olyan videók és fotók jelentek meg, amelyek a beavatkozások ijesztő, torz, túlzásba vitt példáit mutatták be. Több illusztráció szexuális töltetű volt, így azok a 16 éven aluliak számára káros hatással lehettek.

A testület 300 ezer forintos bírságot is kirótt a szolgáltatóra, amiért áprilisban az Életmódi című műsorban olyan táplálékkiegészítőket mutatott be, amelyeket az egyik szponzorcég forgalmazott, és vásárlásra ösztönözte a nézőket.

Rovatok