Index Vakbarát Hírportál

Ötórás sor Röszkénél, ásványvizet osztanak a rendőrök a kitikkadt sofőröknek

2021. augusztus 1., vasárnap 16:48

Ötórás sor alakult ki a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen vasárnap délutánra, ezért hűtött ásványvízzel kínálják a rendőrök a kilépésre várakozókat – olvasható a rendőrségi honlapon.

Az átkelőn csütörtök óta folyamatos a torlódás. Az év ezen időszakában mindkét irányba erős a forgalom, az átutazók száma ilyenkor elérheti, sőt időnként meg is haladja a napi 60 ezret, ezért nem ritka a több órás várakozás ezen a szakaszon. 

A rendőrség azt javasolja, aki teheti válassza a kisebb határátkelőket, ahol kevesebb várakozási idővel kell számolni. Szombaton a megyében Szerbiából és Romániából ki és belépő utasok száma megközelítette a 140 ezret.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.

Rovatok