Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Börtön lesz ebből, fiúk és lányok!

2021. augusztus 2., hétfő 16:54

Csak a magyar állam titkosszolgálata tehette meg, hogy lehallgatta egy magyar újságíró, Csikász Brigitta telefonját – fogalmaz legújabb Facebook-posztjában a DK-elnök. Gyurcsány Ferenc hozzátette:

Akkor most csendesen megjegyzem: börtön lesz ebből, fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről. 

Baráti tanácsként megjegyezte, filmekből úgy tudja, hogy kanállal a csöveket kell ütögetni, és arra hívta fel őket, hogy kezdjék megtanulni a technikát. 

Közben reagált a Fidesz részéről Hollik István a fentebbi posztra. A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy látja, a volt miniszterelnök nem akar jogállamot vagy demokráciát, hanem inkább koncepciós pereket, párt-esküdtszéket és rögtönítélő bíróságot. 

Gyurcsány Ferenc a demokratikus nevet adta pártjának. A kommunistáknál ez a szokás, mindig azt kell reklámozni, ami nincs. Gyurcsány fenyegetőzése mindent elárul: dehogy akar ő "jogállamot" vagy "demokráciát". Mit akar? Koncepciós pereket, párt-esküdtszéket és rögtönítélő bíróságot. Ismerjük ezt már, ebben kellett leélni majdnem 50 évet. Soha többé!

 Egy nemzetközi együttműködés eredményeként július 18-án derült ki, hogy tíz ország – köztük Magyarország – kormányzata megvásárolta az NSO nevű izraeli cég Pegasus nevű kémprogramját. A megfigyelt személyek között szerepel

A Guardian korábban azt írta, hogy a Pegasus magyarországi használatáról Orbán Viktor magyar és Benjámin Netanjáhú akkori izraeli miniszterelnök egyik 2017-es találkozóján születhetett megállapodás. Bár az NSO egyik korábbi alkalmazottja megerősítette, hogy Magyarország ügyfél, maga a cég azt is tagadja, hogy elfogad utasításokat az izraeli kormánytól. 

Az Orbán-kormányzat határozottan cáfolja, hogy Magyarországon törvénytelen adatgyűjtés folyt volna, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Pegasus-botrányt politikai hisztériának nevezte nemrég egy Kormányinfó sajtótájékoztatón. 

Rovatok