Index Vakbarát Hírportál

Színpadon csapott össze Gulyás Gergely és Schiffer András

2021. augusztus 5., csütörtök 21:40 | aznap frissítve

A nemrég hatályba lépett gyermekvédelmi törvény volt az egyik fő téma a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos esztergomi rendezvényén. 

Az Európai Bizottság által indított, a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás nem jogi, hanem politikai ügy – jelentette ki Gulyás Gergely.

Teljesen szokatlan és egyben felháborító, hogy az Európai Bizottság konkrét törvényi rendelkezések megváltoztatását követeli egy uniós tagállamtól 

 mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Vitapartnere, Schiffer András jogász volt, aki szerint az Európai Unión belül egyre erőteljesebb az a tendencia, hogy a tagállamok hatásköreit szűkítsék. Ezzel együtt úgy véli, hogy az ügy körüli vita belpolitikai jellegű.

Magyarország hibát követett el azzal, hogy a törvénycsomag egyes passzusairól nem egyeztetett Brüsszellel, ráadásul a törvény szövege valóban tartalmaz olyan mondatokat, amelyek az Alaptörvénnyel is ellentétesek

– jelentette ki az LMP korábbi társelnöke. 

Az MCC Feszt Mol Nagyszínpadán szombaton szó lesz még az oktatás jövőjéről és a vidék kontra főváros ellentétről is. Előadást tart a fesztivál külföldi vendége, Dennis Prager, az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb konzervatív politikai kommentátora is.

Rovatok