Index Vakbarát Hírportál

Örkényi dráma: tűzszerészeket kellett hívni a családi veszekedéshez

2021. augusztus 5., csütörtök 09:34

Egy szokásos családi perpatvarhoz érkeztek a rendőrök egy örkényi tanyán, ám egy valóságos fegyverarzenált találtak a helyszínen, amit 12 órán keresztül vizsgáltak a tűzszerészek – közölte a rendőrség

Az örkényi tanyára azért mentek ki a rendőrök, mert bejelentést kaptak egy családi botrányról vasárnap késő este. Apa és lánya között alakult ki hangos szóváltás. A rendőröknek sikerült a kedélyeket lecsillapítani, ezután árulta el a nő a járőröknek, hogy az apja lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben. A rendőrök meg is találták a szövettáskát, benne pedig lőszereket, töltött fegyvertárakat, valamint két csomagban gyurmaszerű anyagot.

Ezek után még komolyabbra fordult az ügy, és lezárták a helyet, majd erősítést és tűzszerészeket kértek a tanyára, miközben előállították a negyvennyolc éves apát. Többeket kikérdeztek, és ezek alapján adtak ki elfogatóparancsot a férfi öccse, a harminckilenc éves Lakatos Iván ellen, mert úgy tűnik, a testvérpár gyűjtötte össze az arzenált.

A helyszíni szemlén

megszámolni is órákba telt a gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint 774 darab lőszert.

A tűzszerészeknek lépésről lépésre, centiről centire kellett haladniuk a mindenféle limlommal telepakolt melléképületben. Több etapban, összesen 12 órán keresztül vizsgálták át a helyszínt, majd folytatták a munkát egy évek óta lakatlan, szeméthalmokkal teli hernádi tanyán, ahonnan a testvérpár a gyanú szerint elhordta a robbanóanyagot és a lőszereket.

A lefoglalt lőszereket és fegyvertárakat igazságügyi fegyverszakértő, az 1071 gramm robbanóanyagot, a gyutacsokat, robbanózsinórokat tűzszerész-szakértők vizsgálják.

A 48 éves férfi kihallgatásán mindent tagadott. Állítása szerint valaki más rejtette el a tárgyakat, a gyanúsítás ellen panaszt tett. A szökésben lévő 39 éves Lakatos Iván ellen a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki.

Rovatok